Sponsors


RPV Arnhem is aangesloten bij:
Wilt u ook in 't Steuntje (verschijnt 6x per jaar) en op deze website adverteren?
Informeer bij het Secretariaat.

Trefwoorden

Postoperatieve wondbehandeling in beraad

Of men een postoperatieve wond preventief moet behandelen of dat een wond beter met rust gelaten kan worden, is vooralsnog onduidelijk. Eerdere systematische reviews gaven geen uitsluitsel of en welke wondbehandeling nodig is om de kans op wondinfectie te verkleinen.

Lees verder Postoperatieve wondbehandeling in beraad »

Schippers: inspectie moet calamiteitenonderzoeken publiceren

Onderzoeksrapporten die ziekenhuizen opstellen na een calamiteit (een zeer ernstige medische fout met verstrekkende gevolgen voor de patiënt) moeten openbaar worden. Dat wordt een zaak van de Inspectie voor de Gezondheidszorg, zegt minister Schippers van Volksgezondheid. Ze wil ook dat de inspectie de mogelijkheid krijgt om artsen op non-actief te stellen.

Lees verder Schippers: inspectie moet calamiteitenonderzoeken publiceren »

Zuurstof meten in huidcellen

Met een nieuw meetsysteem kan in huidcellen worden gemeten hoeveel zuurstof een patiënt opneemt. Anesthesisten hebben, nu ze niet meer in het bloed in de cellen hoeven te meten, een veel beter instrument in handen om de conditie van patiënten te bewaken.

Lees verder Zuurstof meten in huidcellen »

Levensverwachting 65-jarige 5 jaar hoger sinds AOW-wet

Nederlandse mannen en vrouwen van 65 jaar oud leven gemiddeld nog 19,7 jaar. Deze levensverwachting is in 2015 ruim vijf jaar hoger dan in 1956, het jaar waarin de Algemene Ouderdomswet (AOW) inging. Vrouwen worden nog altijd ouder dan mannen, maar het verschil is kleiner geworden. De kans van 65-jarigen om honderd te worden is in zestig jaar tijd ongeveer verzesvoudigd.

Lees verder Levensverwachting 65-jarige 5 jaar hoger sinds AOW-wet »

Aanmelden Nieuwsbrief

* = verplicht veld

Activiteiten

  • Nordic Walking