Sponsors


RPV Arnhem is aangesloten bij:
Wilt u ook in 't Steuntje (verschijnt 6x per jaar) en op deze website adverteren?
Informeer bij het Secretariaat.

Trefwoorden

Aanmelden Pannenkoeken 3 september 2015

U kunt zich hier rechtstreeks aanmelden voor het pannenkoeken eten.

Deelname is voor leden gratis!

Depressie gerichter behandelen door betere typering

Depressie kan op veel verschillende manieren behandeld worden. Stuk voor stuk zijn de behandelingen evidence based en min of meer effectief. Helaas is het onduidelijk in welk geval de ene therapie wel werkt en de andere niet. Betere typering van de depressie en van de patiënt, maakt gerichte behandeling mogelijk. Onderzoek naar bijzondere kenmerken zal depressiebehandeling effectiever maken. Lees verder Depressie gerichter behandelen door betere typering »

230 Jeugdzorg-klachten, topje van ijsberg

Sinds begin dit jaar zijn er 230 klachten over de Jeugdzorg binnengekomen bij de Monitor Transitie Jeugd. Gemeenten zijn sinds januari verantwoordelijk voor de zorgtaken, in plaats van de overheid. ”We vermoeden dat dit slechts het topje van de ijsberg is”, aldus een woordvoerder namens de cliëntenorganisaties die betrokken zijn bij de monitor. Lees verder 230 Jeugdzorg-klachten, topje van ijsberg »

Cliënten én familie centraal in plannen verpleeghuiszorg

De moeder van  staatssecretaris  Martin van Rijn van Volksgezondheid ligt in een verpleeghuis. Toen zijn vader een interview gaf over de situatie in het betreffende verpleeghuis, dook heel Nederland er bovenop. Zou er nu dan eindelijk wat gebeuren aan de vaak schrijnende toestanden die iedereen wel kent, al was het van ‘horen zeggen’? Lees verder Cliënten én familie centraal in plannen verpleeghuiszorg »

Nieuwe behandeling lichtziekte

Er is eindelijk een behandeling voor de zeldzame ziekte Erythropoietische protoporfyrie (EPP), een stofwisselingsziekte die ervoor zorgt dat patiënten pijn lijden als zij blootgesteld worden aan licht.

Lees verder Nieuwe behandeling lichtziekte »

Aanmelden Nieuwsbrief

* = verplicht veld

Activiteiten