Sponsors


RPV Arnhem is aangesloten bij:
Wilt u ook in 't Steuntje (verschijnt 6x per jaar) en op deze website adverteren?
Informeer bij het Secretariaat.

Trefwoorden

Aanmelden Informatiebijeenkomst ‘Artrose’ 2015

Aanmelden informatiebijeenkomst Reumapatiënten ‘Artrose’ op Woensdag 14 oktober 2015 in het Auditorium van Rijnstate Ziekenhuis in Arnhem. Informatie en het programma Lees verder Aanmelden Informatiebijeenkomst ‘Artrose’ 2015 »

Lichte oogkleur vergroot kans op oogmelanoom

Oogmelanomen zijn te onderscheiden in twee soorten. De ene soort ontstaat vooral op plaatsen die bloot staan aan veel licht. De andere soort komt voor in de donkere gebieden van het oog. Een lichtkleurige iris is hiervoor een risicofactor. Lichtkleurig pigment produceert namelijk meer vrije radicalen, die tot tumorvorming kunnen leiden. Lees verder Lichte oogkleur vergroot kans op oogmelanoom »

Verkeerde zorgpolis kan mensen duur komen te staan

Een op de vijf mensen heeft moeite een goede zorgverzekering te kiezen. Of weet niet welke polis voor de basisverzekering hij of zij nu heeft. Er zijn teveel polissen, het is te ingewikkeld en mensen krijgen te weinig informatie om echt goed te kunnen kiezen. Lees verder Verkeerde zorgpolis kan mensen duur komen te staan »

Ook invasies van micro-organismen volgens de regels der ecologie

Wetenschappers van de Rijksuniversiteit Groningen hebben ontdekt dat invasies van micro-organismen dezelfde algemene patronen volgen als invasies van planten of dieren. Dit is een voorbeeld van de manier waarop de microbiële wereld de algemene regels van de ecologie volgt. Die ontdekking toont aan dat micro-organismen bruikbaar zijn om ecologische en evolutionaire vraagstukken te onderzoeken, maar heeft ook belangrijke gevolgen voor het begrijpen en behandelen van infectieziekten. Lees verder Ook invasies van micro-organismen volgens de regels der ecologie »

Hersenen verwerken beeld zonder dat we dit doorhebben

Zien is een proces van interpretatie. Wetenschappers van onder andere de Vrije Universiteit Amsterdam toonden aan dat visuele keuzes niet alleen bewust kunnen worden gemaakt, maar dat ze ook onbewust plaatsvinden. Lees verder Hersenen verwerken beeld zonder dat we dit doorhebben »

Aanmelden Nieuwsbrief

* = verplicht veld

Activiteiten

  • Nordic Walking