Sponsors


RPV Arnhem is aangesloten bij:
Wilt u ook in 't Steuntje (verschijnt 6x per jaar) en op deze website adverteren?
Informeer bij het Secretariaat.

Trefwoorden

Recht op second opinion bij bedrijfsarts

Een werknemer die twijfelt over het oordeel van een bedrijfsarts kan voortaan om een second opinion bij een onafhankelijke bedrijfsarts vragen. Ook krijgt elke werknemer het wettelijk recht om de bedrijfsarts te spreken. Lees verder Recht op second opinion bij bedrijfsarts »

Cliëntenraden op zwart zaad

Cliëntenraden in thuiszorg en verpleeg- en verzorgingshuizen hebben nog steeds nauwelijks geld voor scholing van hun leden. Die betalen hun scholing soms uit eigen zak. Patiëntenfederatie NPCF en het Netwerk Cliëntenraden Zorg (NCZ) maken zich hier zorgen over. Zij willen dat in de wet die de medezeggenschap van cliënten in de zorg regelt een bepaling wordt opgenomen over financiering van scholing van de raden. Voor ondernemingsraden is dat ook geregeld. Lees verder Cliëntenraden op zwart zaad »

Professionals in wijkteams moeten zich moreel beraden

Werken in multidisciplinaire wijkteams zal naar verwachting leiden tot fricties en onduidelijkheden over ethische vraagstukken. Tijd en ruimte voor ethisch beraad zijn nodig om de sociale professional houvast te bieden voor het nemen van verantwoorde beslissingen. Lees verder Professionals in wijkteams moeten zich moreel beraden »

Gezondheidsrisico’s van ledlicht onvoldoende bekend

Naast de vele voordelen heeft het blauwere licht van ledlampen mogelijk ook risico’s voor de gezondheid, zoals verstoring van de biologische klok en oogschade. Consumenten attenderen op mogelijkheden om die risico’s te beperken is volgens de Gezondheidsraad belangrijk. Lees verder Gezondheidsrisico’s van ledlicht onvoldoende bekend »

Aanmelden Nieuwsbrief

* = verplicht veld

Activiteiten