Sponsors


RPV Arnhem is aangesloten bij:
Wilt u ook in 't Steuntje (verschijnt 6x per jaar) en op deze website adverteren?
Informeer bij het Secretariaat.

Trefwoorden

Nieuwjaarsbrunch zaterdag 10 januari 2015

Graag wil het bestuur van de RPV Arnhem u hierbij uitnodigen voor onze traditionele Nieuwjaarsbrunch. Dit jaar houden wij die op zaterdag 10 januari 2015 in zaal Wieleman te Westervoort. Lees verder Nieuwjaarsbrunch zaterdag 10 januari 2015 »

Reumapatiënt heeft baat bij intensieve behandeling

De intensieve behandeling van reumatoïde artritis vermindert ziekteactiviteit met behoud van kwaliteit van leven. Dat toont klinisch epidemioloog Maud Jurgens in haar proefschrift aan. Bij intensieve, zogeheten ‘tight control’-strategie moeten patiënten met reumatoïde artritis vaak naar het ziekenhuis komen voor controle en bijstelling van hun medicijnen. Het effect van de logistieke belasting rond de intensieve behandeling op de kwaliteit van leven van patiënten was echter nog nooit onderzocht. Lees verder Reumapatiënt heeft baat bij intensieve behandeling »

Begrip werking menselijke hersenen stap verder

Menselijke hersencellen verwerken informatie veel beter en sneller dan muizenhersencellen. Denken, concentreren, onthouden en herinneren wordt in onze hersenen geregeld door hersencellen die met elkaar ‘praten’. Lees verder Begrip werking menselijke hersenen stap verder »

Betere preventie interne criminaliteit langdurige zorg, meer veiligheid kwetsbare cliënten

‘Is uw zorg in vertrouwde handen?’. Met dit motto introduceerde werkgeversvereniging ZorgZijn Werkt gisteren een uniek register. Het Waarschuwingsregister Zorg & Welzijn is een nieuw preventiemiddel en slot op deur tegen interne criminaliteit door personeel voor werkgevers in de verplegings-, verzorgings- en thuiszorgsector (VVT), de gehandicaptenzorg en de geestelijke gezondheidszorg. Lees verder Betere preventie interne criminaliteit langdurige zorg, meer veiligheid kwetsbare cliënten »

Vakantiecheque in plaats van mantelzorgcompliment voor overbelaste mantelzorgers?

De Unie KBO wil dat mantelzorgers vakantie kunnen nemen om overbelasting te voorkomen. Om dit mogelijk te maken moet de gemeente alle mensen die intensieve en langdurige mantelzorg verlenen, elk jaar een ‘vakantiecheque’ ter waarde van 200 euro verstrekken. Met deze cheque kunnen mantelzorgers voor hun vervanging zorgen. Lees verder Vakantiecheque in plaats van mantelzorgcompliment voor overbelaste mantelzorgers? »

Aanmelden Nieuwsbrief

* = verplicht veld

Activiteiten