Sponsors


RPV Arnhem is aangesloten bij:
Wilt u ook in 't Steuntje (verschijnt 6x per jaar) en op deze website adverteren?
Informeer bij het Secretariaat.

Trefwoorden

Gezocht secretaris man/ vrouw voor onze patiënten vereniging

Vacature voor de functie van secretaris. Volgend jaar loopt de tweede termijn af, statutair gezien is dit de maximale termijn voor deze functie.  Het notuleren van vergaderingen en de verdere uitwerking hiervan worden door onze notulist gedaan. Het betreft een vrijwillige baan voor meer informatie kunt u bellen met telefoonnummer 06-22784676 of mail naar secretariaat@reuma-arnhem.nl    Lees verder Gezocht secretaris man/ vrouw voor onze patiënten vereniging »

Op zoek naar de beste stamcel voor nieuw kraakbeen

Kraakbeen dat kapot is, herstelt niet vanzelf. Artsen en wetenschappers zijn daarom hard op zoek naar manieren om het lichaam een handje te helpen. Een gat in het kraakbeen kan bijvoorbeeld tijdens een operatie met cellen van de patiënt worden gevuld, zodat nieuw kraakbeen ontstaat. Maar, welke cellen zijn daarvoor het beste?

Lees verder Op zoek naar de beste stamcel voor nieuw kraakbeen »

Negen ziekenhuizen onderzoeken nieuwe herniabehandeling

In negen Nederlandse ziekenhuizen gaat een onderzoek naar een nieuwe herniabehandeling van start. Patiënten die aan een hernia worden geopereerd kunnen deelnemen aan het grootschalige landelijk onderzoek. Naar verwachting doen hier zo’n zeshonderd mensen aan mee.

Lees verder Negen ziekenhuizen onderzoeken nieuwe herniabehandeling »

Nieuwe test signaleert hersenvliesontsteking binnen minuten

Wetenschappers hebben een test ontwikkeld waarmee binnen een paar minuten hersenvliesontsteking en andere bacteriële infecties worden gesignaleerd. Het kan nog wel enkele jaren duren voordat een goedkope variant van de test ook beschikbaar komt in ontwikkelingslanden.

Lees verder Nieuwe test signaleert hersenvliesontsteking binnen minuten »

Gezondheidsrisico’s na hersenletsel in jeugd

Wie als kind traumatisch hersenletsel oploopt, kan daar op latere leeftijd heftige gevolgen van ondervinden. Zo verhoogt het risico om arbeidsongeschikt te raken en worden volwassenen die als kind hersenletsel hebben gehad vaker opgenomen met een psychiatrische stoornis.

Lees verder Gezondheidsrisico’s na hersenletsel in jeugd »

Aanmelden Nieuwsbrief

* = verplicht veld

Activiteiten

  • Nordic Walking