Sponsors


RPV Arnhem is aangesloten bij:
Wilt u ook in 't Steuntje (verschijnt 6x per jaar) en op deze website adverteren?
Informeer bij het Secretariaat.

Trefwoorden

Bevestiging bij deelname aan een activiteit

Wilt u een bevestiging ontvangen bij deelname aan een activiteit?
Lees verder Bevestiging bij deelname aan een activiteit »

Niet trouw innemen van medicijnen kan leiden tot ziekenhuisopname

Medicatiefouten leiden in Nederland jaarlijks tot een groot aantal potentieel vermijdbare ziekenhuisopnames. Dit leidt tot schade bij de patiënt en tot onnodige zorgkosten. Lees verder Niet trouw innemen van medicijnen kan leiden tot ziekenhuisopname »

Tekort aan medicijn blaaskanker

Wereldwijd kampen ziekenhuizen met grote tekorten aan het BCG-vaccin, dat wordt gebruikt voor de behandeling van blaaskanker. De tekorten zijn veroorzaakt door problemen in een fabriek in Canada. Daardoor krijgen ook honderden Nederlandse blaaskankerpatiënten geen of lagere doses BCG-vaccin. Lees verder Tekort aan medicijn blaaskanker »

Medicijnen innemen, niet zo gemakkelijk

De Wereld gezondheidsorganisatie schat in dat mensen met chronische ziekten in 30 tot 50% van de gevallen hun medicijnen niet innemen zoals voorgeschreven.. Er zijn voor verschillende chronische ziekten getallen van “therapietrouw” bekend. Bijvoorbeeld: de duur van de behandeling van botontkalking is over het algemeen 5 jaar, maar we weten dat na 2 jaar nog maar 40% van de mensen hun “wekelijkse staande tablet” innemen. Medicijnen die niet ingenomen worden, kunnen ook niet werken. Lees verder Medicijnen innemen, niet zo gemakkelijk »

Bestralen van okselklieren werkt net zo goed als verwijdering

Het bestralen van de okselklieren bij vrouwen met borstkanker en een uitzaaiing in de schildwachtklier, werkt even goed als het operatief verwijderen van deze klieren. Bovendien geeft bestralen minder bijwerkingen. Lees verder Bestralen van okselklieren werkt net zo goed als verwijdering »

Aanmelden Nieuwsbrief

* = verplicht veld

Presentaties 23-10-2013

Zie ook onder Video's hierboven in het menu. Presentaties Info Avond 23 oktober 2013.