Sponsors


RPV Arnhem is aangesloten bij:
Wilt u ook in 't Steuntje (verschijnt 6x per jaar) en op deze website adverteren?
Informeer bij het Secretariaat.

Trefwoorden

Patiëntenfederatie steunt plan voor openbaar kwaliteitsregister medische sector

Falende artsen en zorgbestuurders moeten op een openbare lijst komen, vinden PvdA en VVD. Directeur Wilna Wind van de Patiëntenfederatie NPCF vindt dat een goed plan. “Goed idee. Absoluut. Mensen hebben veel te weinig informatie. Patiënten weten te weinig over de kwaliteit van dokters. Daarbij is het heel goed dat niet alleen naar de dokters wordt gekeken, maar ook naar de bestuurders van de instellingen. Lees verder Patiëntenfederatie steunt plan voor openbaar kwaliteitsregister medische sector »

Cardiale revalidatie leidt niet tot actieve levensstijl

Standaardprogramma’s voor cardiale revalidatie in ziekenhuizen leiden er waarschijnlijk niet toe dat hartpatiënten echt meer gaan bewegen. Mogelijk zijn programma’s in de thuissituatie effectiever, maar dan alleen op de korte termijn. Lees verder Cardiale revalidatie leidt niet tot actieve levensstijl »

Minister Schippers zet subsidie Geneesmiddelenbulletin en Medicijnbalans voort

Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) verlengt de subsidieverlening voor het Geneesmiddelenbulletin en MedicijnBalans met twee jaar. Gezien de specifieke functie die deze voorzieningen vervullen past het bij de verantwoordelijkheid van de overheid deze financieel te blijven ondersteunen. Lees verder Minister Schippers zet subsidie Geneesmiddelenbulletin en Medicijnbalans voort »

Richting wijkverpleging niet ter discussie, te abrupte invoering van (financiële) maatregelen wel

Wijkverpleging moet vanaf 2015 dé oplossing zijn voor de zorg thuis aan ouderen en langdurig zieken. Want nu ouderen met een lichte zorgvraag langer zelfstandig blijven wonen, ook als hun zorgvraag zwaarder wordt, moet de wijkverpleging zorgen voor goede zorg en ondersteuning thuis. Maar daar steken zorgverzekeraars nu al een stokje voor. Lees verder Richting wijkverpleging niet ter discussie, te abrupte invoering van (financiële) maatregelen wel »

Aanmelden Nieuwsbrief

* = verplicht veld

Activiteiten

  • Lezingen
  • Nieuwjaarsviering