Sponsors


RPV Arnhem is aangesloten bij:
Wilt u ook in 't Steuntje (verschijnt 6x per jaar) en op deze website adverteren?
Informeer bij het Secretariaat.

Trefwoorden

Aanmelden Informatiebijeenkomst ‘Artrose’ 2015

Aanmelden informatiebijeenkomst Reumapatiënten ‘Artrose’ op Woensdag 14 oktober 2015 in het Auditorium van Rijnstate Ziekenhuis in Arnhem. Informatie en het programma Lees verder Aanmelden Informatiebijeenkomst ‘Artrose’ 2015 »

Tien redenen waarom stress zo gevaarlijk is

U moet zich dringend wat meer gaan ontspannen! Stress is namelijk een regelrechte aanslag op het hele lichaam die tot allerhande gezondheidsproblemen kan leiden. Ruim de helft van de Nederlanders heeft regelmatig last van stress. Een recente studie in het vakblad Neuron heeft aangetoond dat mensen met teveel stress het bijvoorbeeld moeilijker hebben om zichzelf te beheersen en dus meer geneigd zijn om ongezond te eten. Lees verder Tien redenen waarom stress zo gevaarlijk is »

Telefonisch contact verbetert therapietrouw van patiënten met bloeddrukverlagers

Patiënten die bloeddrukverlagers nemen hebben baat bij telefonisch contact met apothekers. Dat concludeert Marcel Kooij, promovendus Farmaceutische Wetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Hij onderzocht het effect van telefonische begeleiding bij de start van therapie. In de groep die gebeld werd door apothekers bleken ook minder patiënten vroegtijdig gestopt te zijn met het nemen van de medicatie. Lees verder Telefonisch contact verbetert therapietrouw van patiënten met bloeddrukverlagers »

Meldpunt Medicijnkosten

Bij het meldpunt medicijnkosten kunt u uw ervaring met kosten en vergoedingen van medicijnen in de apotheek melden. De apothekersorganisatie KNMP wil hiermee inventariseren welke mogelijke onduidelijkheden er zijn rond medicijnkosten en hoe vaak deze voorkomen. Lees verder Meldpunt Medicijnkosten »

Staatssecretaris lanceert KNMP-Pharos-campagne laaggeletterdheid en medicatiegebruik

VWS-staatssecretaris Martin van Rijn lanceert op 7 september, de eerste dag van de Week van de Alfabetisering, de campagne ‘Kunt u dat even uitleggen?’ van de KNMP in samenwerking met Pharos. Van Rijn zal het gelijknamige boek in ontvangst nemen. Met de landelijke campagne wil de KNMP goed medicijngebruik door laaggeletterde patiënten bevorderen. Lees verder Staatssecretaris lanceert KNMP-Pharos-campagne laaggeletterdheid en medicatiegebruik »

Aanmelden Nieuwsbrief

* = verplicht veld

Activiteiten