Optimale keuze-informatie op kiesuwreumazorg.nl

Voor mensen met reuma bestaat er sinds eind 2011 een website met keuze-informatie: www.kiesuwreumazorg.nl. Deze website verstrekt informatie aan patiënten over het aanbod van zorg op de poliklinieken reumatologie van ziekenhuizen. De website wordt beheerd door het Reumafonds. Periodiek wordt de website voorzien van de meest recente informatie. Afgelopen vrijdag is de vernieuwde vragenlijst verstuurd naar alle ziekenhuizen die reumatologie aanbieden.

De vragenlijst

De vernieuwde vragenlijst is tot stand gekomen door input van patiënten en afgestemd met de Nederlandse Vereniging voor Reumatologie. Er is rekening gehouden met gegevens die reeds verzameld zijn via andere trajecten zoals (voormalig) Zichtbare Zorg. Nieuw in deze vragenlijst zijn de vragen over Bechterewzorg.

Tot en met 20 december hebben ziekenhuizen de tijd om de vragenlijst in te vullen. Naar verwachting zal de website eind maart 2014 voorzien zijn van de meest actuele informatie. Ziekenhuizen ontvangen geen keurmerk of een onderscheiding. Op de website wordt getoond of ziekenhuizen wel of niet voldoen aan ieder criterium.

Naar 100%

In 2011 nam ca. 80% van de ziekenhuizen deel door het aanleveren van de gevraagde gegevens. Het Reumafonds heeft als doel dit jaar te streven naar 100% deelname van de ziekenhuizen aan dit project. Alle ziekenhuizen die reumatologie aanbieden, zijn dan ook benaderd. De Nederlandse Vereniging voor Reumatologie steunt het initiatief en heeft een aanbevelingsbrief geschreven.

Kies uw Reumazorg

Op de website www.kiesuwreumazorg.nl vindt u praktische informatie over ziekenhuizen. U kunt zien hoe de reumazorg is georganiseerd en wat de wachttijden zijn. Daarnaast kunt u antwoorden vinden op vragen als: ‘hoeveel reumatologen werken er in dit ziekenhuis?’ en ‘is het ziekenhuis gespecialiseerd in een bepaalde behandeling?’ Zo kunnen mensen met reuma een bewuste keuze maken voor een ziekenhuis.

Bron: MediQuest