1,5 meter afstand is weer verplicht, overtreders riskeren boete van 95 euro

1,5 meter afstand houden tot elkaar is vanaf vandaag weer verplicht voor iedereen van achttien jaar of ouder. Dat maakte het demissionaire kabinet dinsdag bekend. De 1,5 meter gold tot vandaag als dringend advies. Nu kunnen politieagenten en boa’s de maatregel officieel weer handhaven.

Overtreders riskeren een boete van 95 euro. Voorzitter Gerrit van de Kamp van politiebond ACP zegt dat de politie op termijn meer mensen nodig heeft om de maatregel te handhaven. Als gevolg van de huidige “onderbezetting” is het niet realistisch dat de regel direct goed wordt gehandhaafd.

Het kabinet voerde de maatregel weer in “om de sterke stijging van het aantal coronabesmettingen terug te dringen en verdere overbelasting van de zorg te voorkomen”. Daarbij is het volgens het kabinet “essentieel dat iedereen zich aan de basisregels houdt”.

Er gelden echter uitzonderingen. Zo hoeven mensen die op hetzelfde adres wonen geen afstand te houden tot elkaar. Ook op plekken waar het coronatoegangsbewijs nodig is, zoals in de horeca en in de sportschool, geldt de verplichting niet. Ook voor het hoger en middelbaar beroepsonderwijs geldt een uitzondering, net als voor sporten en andere hobby’s waarbij afstand houden niet gaat.

Lees hier het volledige artikel.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.