Aantal kankergevallen wereldwijd blijft groeien

Wereldwijd krijgen 18,1 miljoen mensen dit jaar kanker en 9,6 miljoen mensen zullen dit jaar aan kanker overlijden. Dat is de nieuwste schatting van het International Agency for Research on Cancer (IARC) het agentschap van de Wereldgezondheidsorganisatie dat zich met kankeronderzoek bezighoudt.

Zes jaar geleden, toen dit onderzoek ook werd uitgevoerd, ging het nog om 14,1 miljoen nieuwe ziektegevallen en 8,2 miljoen sterfgevallen.

In de praktijk betekenen de nieuwe cijfers dat één op de vijf mannen en één op de zes vrouwen ooit in hun leven kanker krijgt. Een op de acht mannen en een op de 11 vrouwen die de ziekte krijgen, zullen daaraan ook overlijden.

De toename van het aantal kankergevallen heeft volgens het IARC te maken met de groei van de wereldbevolking en het feit dat mensen steeds ouder worden. Ook laten landen die zich economisch ontwikkelen een verschuiving zien van kankersoorten die horen bij armoede en infecties, naar kankersoorten die vaker voorkomen in geïndustrialiseerde landen.

Lees hier het volledige artikel.