Nordic Walking

Nordic Walking


Dat bewegen goed is voor lichaam en geest is alom bekend. Bewegen gaat botontkalking tegenhoudt gewrichten soepel, maakt spieren sterker, is goed voor de conditie en ga zo maar door. Een beweegvorm, waar al deze zaken bij aan de orde komen is Nordic Walking (NW).
NW is eigenlijk gewoon wandelen waarbij gebruik wordt gemaakt van speciale stokken. Het is dan ook uitermate geschikt voor mensen met reuma.

De speciale stokken zorgen voor minder belasting van de gewrichten dan bij gewoon wandelen en helpen bij het afzetten. Ook zorgen de stokken voor een goede, rechte houding, waardoor het looppatroon verbetert. NW is daardoor nauwelijks vermoeiender dan gewoon wandelen, terwijl  er veel meer spieren gebruikt worden, zoals die van het bovenlichaam.

Bij NW gaan we uit van rustige ontspannen bewegingen, aangepast op ieders persoonlijke kunnen.

De techniek wordt dus aangepast aan de bestaande klachten. Ook kunnen aanpassingen aan de

stokken, zoals verdikte handvatten, andere stoklengte e.d. bekeken worden. Heeft U een brace of orthopedisch schoeisel, dit is geen belemmering om mee te kunnen doen.

NW kan beoefend worden bij alle vormen van reuma: reumatoïde artritis, artrose, osteoporose, ziekte van Bechterew, fibromyalgie. Het doel van een beginnerscursus is het laten ervaren dat bewegen ook leuk en vooral gezellig kan zijn. Tijdens de beginnerscursus loopt ieder zijn eigen tempo en doet wat hij of zij kan.
Erica Mesman

In overleg met de docente  kan men instromen in de groep  tel.nr. 06–54376926 of per  e-mail: info@callunanordicwalking.nl

Programma

In principe wandelen wij elke donderdag  van 13.30 uur tot 14.30 uur kijk in de agenda Activiteiten op welke locatie wij wandelen en vanaf welk punt wij van start gaan. De kosten bedragen € 2,50 per les en worden per kwartaal geïncasseerd. Kijk in onze Agenda voor de data en locatie.

 

aanmeldingsformulier   Deelnemersvoorwaarden

Meer informatie kunt u opvragen bij het secretariaat  telefoon 06-22 34 09 42 e-mail secretariaat@reuma-arnhem.nl