Alles-in- één-app geeft ziekenhuispatiënt controle

Ziekenhuispatiënten kunnen tijdens hun opname voortaan alles zelf regelen met de nieuwe alles-in-één app Sentean. Van maaltijden bestellen tot het inzien van medische gegevens, van licht en temperatuur instellen tot de zuster alarmeren. Op die manier krijgen ze zelf de controle over hun verblijf in het ziekenhuis. Enkele grote Nederlandse ziekenhuizen gaan de app dit jaar gebruiken.

Met Sentean kunnen patiënten zelf aangeven wat en wanneer ze willen eten. Dat hoeven vrijwilligers niet meer aan het bed te komen vragen. De bestellingen worden via de app doorgegeven aan de maaltijdleveranciers.

Via een beveiligde koppeling met hun elektronisch patiënten- of cliëntendossier (EPD/ECD) kunnen ze hun eigen gegevens inzien nadat de arts is geweest of die tijdens diens bezoek bespreken. Ook toont de app relevante informatie en video’s over hun ziekte. Omdat patiënten tegenwoordig gemiddeld na circa 2,5 dagen het ziekenhuis verlaten, kunnen ze de app ook thuis gebruiken en vanuit huis op een afgesproken tijdstip beeldbellen met de arts. Via een ingebouwde camera kan de arts de patiënt zelfs onderzoeken.

Lees hier het volledige artikel.