Arbo Unie: aantal ziekmeldingen neemt toe

Het aantal ziekmeldingen is in het tweede kwartaal gestegen ten opzichte van vorig jaar. Dat meldt Arbo Unie, een nationale verlener van arbodiensten. Het bedrijf spreekt van een ’normalisering’, omdat in coronajaar 2020 historisch weinig ziekmeldingen werden geteld.

Het aantal ziekmeldingen is vergelijkbaar met dat van jaren als 2018 en 2019. De gemiddelde duur van een verzuim is in het tweede kwartaal op jaarbasis korter geworden. De afgelopen periode was dat zes dagen, tegen achttien dagen vorig jaar. Dat komt volgens Arbo Unie doordat lockdownmaatregelen in het tweede kwartaal zijn versoepeld. Daardoor kwamen weer meer mensen samen waardoor verkoudheid en griep vaker werden overgedragen, wat kan leiden tot een kort ziekteverzuim.

Terug naar kantoor
Volgens Arbo Unie wordt bij veel organisaties weer een of twee dagen op kantoor gewerkt in plaats van alleen maar thuis. „Iemand met verkoudheid of griepklachten kan vaak thuis nog wel wat werk doen, maar zal nu niet zo snel naar kantoor gaan”, zegt Corné Roelen, bedrijfsarts bij Arbo Unie.

Lees hier het volledige artikel.