Bijna 40 procent artrose-patiënten gebruikt groenlipmossel

Uit een onlangs gehouden onderzoek door Stichting Bewegen Zonder Pijn onder mensen met artrose en andere gewrichtsaandoeningen, blijkt dat bijna 70% de groenlipmossel kent. Twee jaar geleden was dit 30%.

De Stichting hield het onderzoek via de website bewegenzonderpijn.com. Deze website trekt 350.000 bezoekers per maand. Aan het onderzoek deden 6608 deelnemers met gewrichtsaandoeningen mee. 76% van hen lijdt aan artrose.

Groenlipmossel
Groenlipmossel is een natuurlijke ontstekingsremmer die effectief werkt bij mensen met artrose. De bekendheid van groenlipmossel als voedingssupplement bij deze aandoening is in twee jaar tijd meer dan verdubbeld.

Van de deelnemers aan het onderzoek die getroffen zijn door artrose, gebruikt bijna 40% groenlipmossel. De meeste patiënten gebruiken het supplement voor langere tijd. Ze blijven het ook gebruiken wanneer de klachten verholpen zijn.

Tevredenheid over producten
Er zijn veel verschillende groenlipmosselproducten te koop. Er zijn vloeibare varianten, poeders, en capsules met vloeibare of droge inhoud verkrijgbaar. Het blijkt dat niet alle producten met groenlipmossel de pijnklachten bij artrose even goed verhelpen. De tevredenheid van de verschillende producten varieert ongeveer van 40% tot bijna 70%. De producten die een combinatie van groenlipmossel en een aantal andere ingrediënten voor de gewrichten bevatten, werken het beste.

Noot redactie: Het gebruik van supplementen in combinatie met medicijnen kan soms gevaar voor de gezondheid opleveren. Overleg voor het gebruik altijd eerst uw behandelend arts.

Lees hier het volledige artikel.