De do’s en dont’s over voeding

Het is een ondoordringbare verzameling van do’s en dont’s geworden. Om wat helderheid in het geheel te krijgen hieronder 10 tips waar je eigenlijk altijd mee vooruit kunt!

1. Vermijd toegevoegde suikers
Behalve calorieën bevat suiker nauwelijks voedingswaarde. Je eet vooral dikmakende calorieën en geen nuttige voedingsstoffen.
Gebruik volwaardige voedingsstoffen met veel vezels. Daar doe je je lichaam een plezier mee.

2. Omega 3 vetzuur is essentieel
Omega 3 vetzuur is cruciaal voor een goed functionerend lijf en hoofd. Deze gezonde vetten zitten vooral in vette vis zoals: zalm, haring, paling, makreel en forel.

3. Groenten zijn gezond
Groenten zijn rijk aan vitaminen, mineralen, vezels, antioxidanten en een eindeloze reeks voedingsstoffen die de wetenschap nog maar net heeft ontdekt.
Groenten zorgen sneller voor een voldaan gevoel en brengen variatie in de maaltijd. Groenten verbeteren de gezondheid en verhogen de natuurlijke weerstand.
De aanbeveling op dit moment is 250 gram groenten, maar groenten is het enige product wat je ongelimiteerd kunt eten. Mits wel gevarieerd natuurlijk.

4. Een perfect voedingspatroon is persoonlijk
Waar de een zich goed bij voelt, kan bij de ander niet werken. Het perfecte voedingspatroon is een persoonlijke zaak. Wat voor jou het best uitpakt, blijft altijd een kwestie van experimenteren.

Lees hier het volledige artikel.