Financiële coronasteun voor langdurige zorg

Verpleeg- en verzorgingshuizen en instellingen voor gehandicaptenzorg krijgen financiële steun voor de extra kosten die ze maken door de coronacrisis, en voor het wegvallen van declaraties. Dat laat de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) weten, die daarvoor afspraken heeft gemaakt met het ministerie van VWS, het Zorginstituut en zorgkantoren.

De zorginstellingen lopen momenteel declaratiemogelijkheden mis, bijvoorbeeld omdat dagbesteding niet door kan gaan. Ook moeten sommige instellingen bedden vrijhouden om patiënten uit ziekenhuizen op te vangen. Daarnaast maken ze extra kosten om besmette patiënten te isoleren en verplegen. Ook moet er worden geïnvesteerd in extra personeel.

De NZa tuigt een speciale covid19-regeling op waarmee de zorginstellingen voor langdurige zorg een beroep kunnen doen bij zorgkantoren om al die kosten te dekken. De NZa roept instellingen op zich te melden met andere coronagerelateerde kosten die mogelijk ook onder de regeling moeten komen te vallen. De extra steun moet voorkomen dat deze zorgaanbieders in de financiële problemen raken.

Lees hier het volledige artikel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *