Hoofdpijndossier ontvangt NWO Vici-beurs

Even geen hoofpijndossiers voor onderzoeker Antoinette Maassen van den Brink, maar een NWO Vici-beurs van 1,5 miljoen! De migraine-expert van het Erasmus MC ontvangt de beurs voor haar onderzoek ‘Een hoofdpijndossier vol cardiovasculair risico’.

Hiermee kan ze de komende vijf jaar haar onderzoek uitbouwen met de vraag waarom vooral vrouwen migraine krijgen, hoe zij specifiek behandeld kunnen worden en hoe de risico’s op hart- en vaatziekten verkleind kunnen worden.

Maassen van den Brink doet al meer dan vijfentwintig jaar onderzoek naar migraine en krijgt daar wereldwijd veel erkenning mee. Zo was Antoinette 18 februarie in Amerika om de ‘National Headache Foundation Award’ in ontvangst te nemen, heeft ze de NWO Veni- en Vidi-beurs al op zak en stond ze onlangs in de ‘stoere vrouwen top 80’ van Margriet. Kortom… Antoinette doet het goed en migraine is een aansprekend onderwerp.

Maatschappelijk relevant probleem
“Het is inderdaad een maatschappelijk relevant probleem”, beaamt Antoinette. “Veel mensen hebben migraine en het is een aandoening die niet alleen in het brein plaatsvindt, maar ook effecten heeft in veel andere delen van het lichaam. Zo is migraine een belangrijke cardiovasculaire risicofactor, dat wordt nu pas onderkend. Dat maakt het voor mij wetenschappelijk interessant. Het feit dat migraine een enorme ziektelast is voor de patiënt geeft me een extra stimulans hier onderzoek naar te doen.”

Lees hier het volledige artikel.