Is het coronavirus gevaarlijker voor mensen met diabetes?

Corona, oftewel het COVID-19 virus, houdt ons al weken in een ijzeren greep. Steeds meer Nederlanders blijken besmet te zijn en het aantal ziekenhuisopnames stijgt razendsnel. Wereldwijd nemen landen serieuze maatregelen om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Ook Nederland neemt steeds meer ingrijpende beslissingen. Van het sluiten van scholen tot het invoeren van social distancing. Maar lopen bepaalde groepen, zoals diabetespatiënten, meer risico?

Ouderen met chronische aandoeningen
Verschillende factoren bepalen of je meer risico op complicaties hebt wanneer je het corona-virus oploopt. Uit de eerste onderzoeksresultaten blijkt dat mensen met een verzwakt afweersysteem serieuze gezondheidsklachten kunnen krijgen. Vooral ouderen en mensen met chronische aandoeningen krijgen hier mee te maken. Denk aan hart- en longpatiënten, diabetici en mensen met een hoge bloeddruk. En veel Nederlanders op leeftijd hebben te maken met één of meer van deze aandoeningen. Zo komt diabetes het vaakst voor onder ouderen in de leeftijd tussen de 70 en 80 jaar. Daarmee vallen deze mensen in twee risicogroepen.

Zwakker afweersysteem
Door hun hogere leeftijd in combinatie met diabetes hebben ze een veel zwakker afweersysteem, waardoor ze meer kans hebben op gezondheidsklachten door het corona-virus. Juist nu er in korte tijd veel mensen zijn besmet en er nog geen vaccin voor handen is, komt de gezondheidszorg in de problemen.

Lees hier het volledige artikel.