Landelijke peiling fysiotherapie bij reuma

Fysiotherapie bij reuma

Het Reumafonds strijdt al sinds 2012 voor een goede toegankelijkheid van fysiotherapie voor mensen met reuma. Daar hebben wij uw hulp hard bij nodig. Wij willen graag weten wat uw ervaring met fysiotherapie is en wat fysiotherapie voor u betekent. Wilt u meedoen met het onderzoek? Vul dan de vragenlijst in. Dit duurt ongeveer 6 minuten en uw antwoorden worden anoniem verwerkt.

 

Waarom deze peiling?

Begin maart heeft het Zorginstituut Nederland (ZiN) een advies uitgebracht over de vergoeding van fysiotherapie voor mensen met reuma vanuit de basisverzekering. Zij gaven het advies om 12 behandelingen oefentherapie op te nemen voor mensen met heup- en knieartrose maar niet voor mensen met reumatoïde artritis (RA) en spondyloartritis (SpA).

Het Reumafonds is erg teleurgesteld in dit advies en vindt dat fysiotherapie weer terug moet in het basispakket voor alle mensen met reuma die dat nodig hebben. Om duidelijk te maken hoe belangrijk fysiotherapie is voor mensen met reuma doen we deze peiling. Doet u mee? Hartelijk dank!

Deze link brengt u direct naar de enquete