Lekkerder in je vel door te bewegen en gezond te eten

Hoeveel mensen zijn er niet, die niet lekker in hun vel zitten. Waarschijnlijk kent iedereen er wel een paar. In veel gevallen is gezonde voeding in combinatie met bewegen een oplossing. Sinds anderhalf jaar heeft Arnhem twee leefstijlcoaches. Zij helpen bij het zetten van de juiste stappen. De RPVA steunt dit initiatief.

Voor veel mensen is het moeilijk om structureel voldoende beweging te krijgen, gezond te eten, voldoende water te drinken en dus een gezonde leefstijl er op na te houden. Vooral mensen met een chronische aandoening hebben moeite om voldoende te bewegen door klachten als pijn en vermoeidheid. De leefstijlcoaches zorgen daarom voor een coaching op maat toegespitst op wat u kan en wil.

 

Via de reuma patiënten vereniging Arnhem (RPVA) kunt u al diverse beweegactiviteiten volgen. Heeft u

Melissa Davina en Brenda de Wolf

Melissa Davina en Brenda de Wolf

interesse in Tai’chi, Nordic Walking of misschien Chi Neng Qigong, dan kunt meteen starten. Maar misschien zou u wel willen bewegen of gezonder willen leven maar weet u nog niet precies hoe u dit wilt gaan doen of waar. Een leefstijlcoach kan u helpen en het steuntje in de rug zijn dat u nodig heeft. In een individueel traject maken we een actieplan om meer te gaan bewegen in en om uw huis en eventueel bij een georganiseerde beweegactiviteit bij u in de buurt. Tijdens het eerste vrijblijvende gesprek worden uw doelen en motivatie duidelijk. Deze intake duurt maximaal een uur. In het gesprek dat volgt maken we afspraken en zetten we stappen om de doelen te realiseren. Het zijn uw doelen dus u doet wat u wilt en kan.

Inmiddels beschikken we al over een database met meer dan 500 activiteiten in Arnhem. Van de Arnhemmers die wij tot nu hebben begeleid, is bijna driekwart structureel aan het bewegen gegaan. Het helpt als je iets doet wat je ook echt leuk vindt. Dus pak ook uw kans voor dat gratis steuntje in de rug van de leefstijlcoaches. Voor de volledigheid, mocht u uitkomen op een georganiseerde beweegactiviteit met een lidmaatschap, dan zal dit voor eigen rekening zijn.

Heeft u interesse in een vrijblijvend gesprek met de leefstijlcoach? Bel dan: 026-3775757

Melissa Davina en Brenda de Wolf