Hoe goed kunnen wij onze eigen gezondheid inschatten? Een grootschalige studie onder Europeanen laat zien dat vooral tachtigplussers een verkeerd beeld hebben van hun fysieke en mentale gesteldheid.
Waarom leidt bewerkte voeding tot overeten?
Een sterk bewerkte voeding verhoogt de calorie-inname en het lichaamsgewicht vergeleken met een onbewerkte voeding. Dat toonde dr. Kevin Hall van het National Institute of Health in de Verenigde Staten onlangs aan in de eerste interventiestudie met bewerkte voeding.
Statines als primaire preventie: effect zeer onzeker
Mensen zonder of met een geringe kans op een hartaandoening hebben weinig baat bij statines. Of anders gezegd: de voordelen van primaire preventie met deze middelen zijn hoogst onzeker.
Wat kun je het beste doen om niet verkouden te worden?
Wat kun je het beste doen om een snotneus te voorkomen? (En wat kun je het beste doen om ervan af te komen als je er al een hebt) Het is weer de tijd van het jaar: overal hoor je genies en gesnotter.
Stapeling zorgkosten en werk voor chronisch zieken nog steeds groot probleem
De begroting van Volksgezondheid voor 2020 heeft te weinig oog voor de problemen waarmee chronisch zieken kampen op het werk. Veel zieke mensen hebben moeite om hun werk goed te doen. En werkgevers hebben vaak geen idee welke mogelijkheden er zijn om mensen met een aandoening beter te ondersteunen om hen aan het werk te…