Poliklinische revalidatie biedt goede zorg en is goed georganiseerd

De poliklinische revalidatiesector heeft de zorg voor patiënten goed georganiseerd en voldoet aan de meeste voorwaarden voor goede zorg.

Dat constateert de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) in haar rapport ‘Poliklinische revalidatie voldoet aan randvoorwaarden voor goede zorg’. Alle revalidatie poliklinieken hebben de door de IGJ geconstateerde verbeterpunten inmiddels doorgevoerd.

Ronnie van Diemen-Steenvoorde, Inspecteur-generaal Gezondheidszorg en Jeugd, schrijft in het voorwoord van het rapport dat de revalidatiesector van grote individuele waarde is voor patiënten die na een ongeval of ziekte moeten leren omgaan met hun beperking. Ze constateerde in de poliklinieken dezelfde positieve en op kwaliteit gerichte houding en uitgesproken wil om te verbeteren, als in 2015 bij de klinische revalidatie-instellingen.

Hans Rietman, voorzitter van de VRA, is verheugd over de positieve constateringen van de IGJ: “Revalidatie Nederland en VRA hechten veel belang aan patiëntveiligheid en kwaliteit. Ook Dorine Wekking, voorzitter van Revalidatie Nederland, is blij met de uitkomsten van de poliklinische toetsing: “We zijn blij dat het positieve beeld van de revalidatiesector wordt bevestigd. De IGJ helpt ons op deze manier om continu verbeterslagen te kunnen blijven maken.” Ook in de poliklinische setting doen we het goed, zo blijkt. Maar de toetsing geeft ook handvatten om te blijven verbeteren. Het is prettig om dat samen met de IGJ te kunnen doen.”

Lees hier het volledige artikel.