Tips en handvaten voor mensen met hersenletsel en hun naasten

Expertisecentrum Hersenletsel Limburg verspreid boekwerkje over heel Nederland.Het Expertisecentrum Hersenletsel Limburg presenteert in de Brain Awareness Week twee speciale waaiers met tips van en voor mensen met hersenletsel en hun partners.

De boekjes zijn inmiddels verspreid onder alle Nederlandse hersenletselteams en bieden informatie, tips en handvaten over het omgaan met niet-aangeboren hersenletsel. Met als uiteindelijke doel om de kwaliteit van leven voor hersenletselpatiënten en hun partners te kunnen verbeteren.

Jaarlijks worden in Limburg naar schatting 40.000 Limburgse families geconfronteerd met de gevolgen van niet-aangeboren hersenletsel. Deze schade aan het brein wordt dus ergens opgelopen na de geboorte en kan verschillende oorzaken hebben. Dat kan bijvoorbeeld een verkeersongeval of een beroerte zijn. Hersenletsel zorgt in veel gevallen voor een verandering in het dagelijks leven van zowel patiënten, als hun naasten. Het is dan ook belangrijk om een goed inzicht in de veranderende situatie te krijgen en die ook te begrijpen. Reden voor het Expertisecentrum Hersenletsel Limburg (EHL) om daar handvaten voor te bieden.

Lees hier het volledige artikel.