5 tips voor minder stress en meer rust

We staan weer massaal in de file naar kantoor en plannen onze weekenden ouderwets vol met uitjes, verjaardagen en sportieve activiteiten. Kortom, we hebben het drukker dan ooit. Maar echt gelukkig worden we er niet van.

Want wat sneuvelt er als eerste in een drukke week? Precies, die avond met het boek in bad of de voorleessessie met de kinderen. Terwijl juist dát de momenten zijn die we nodig hebben om ons goed te voelen en rust te ervaren. Samen met psycholoog, trainer en coach Godfried IJsseling van de Baak, het trainingsinstituut voor persoonlijk leiderschap en ontwikkeling, geven we daarom vijf tips om minder stress en meer rust te ervaren.

‘Verandering is geen quick fix’
Waar we ons tijdens de coronapandemie nog zo hadden voorgenomen om de agenda minder vol te proppen, is dat goede voornemen voor velen in de prullenbak beland. Laten we wel wezen, er hoeft niets ‘mis’ te zijn met een actief leven waar een volle agenda bij hoort. Als het je energie geeft, je er blij van wordt en je niet anders zou willen, blijf dan lekker doen wat je altijd al deed. Echter, zorgt de drukte van de dagelijkse dag voor onrust, gepieker of zelfs slapeloze nachten, dan kan het – mits je dat zelf vindt – tijd zijn om meer rust in te bouwen.

Lees hier het volledige artikel.