Coeliakie wordt niet genoeg vastgesteld. Doe nu de test!

Coeliakie, beter bekend als glutenintolerantie, is een auto-immuunziekte waarbij je lichaam afweerstoffen aanmaakt tegen gluten, een eiwit dat voorkomt in onder andere tarwe. Dat brengt vaak fysieke bijwerkingen zoals bijvoorbeeld darmproblemen en vermoeidheid met zich mee.

De diagnoseperiode van de auto-immuunziekte wordt steeds korter, maar toch blijft de aandoening bij veel mensen nog altijd onder de radar. Schär, producent van glutenvrije voeding, helpt mensen richting een diagnose met een online zelftest . Zo wil de producent van glutenvrije producten de onderdiagnose van coeliakie mee de wereld uithelpen.

De kleinste hoeveelheid gluten kan bij mensen met coeliakie al voor problemen zorgen. Daarom is het belangrijk dat mensen met een glutenintolerantie gluten volledig uit hun dieet schrappen. Voedingsmiddelen met gluten zijn onder meer (tarwezet)meel, paneermeel, pasta, muesli en alle bakkerijproducten. Gluten komt ook in verschillende voedingsmiddelen terecht tijdens het productieproces en wordt als bindmiddel gebruikt.

Lees hier het volledige artikel.