Hooikoortsverwachting

Heeft u een graspollenallergie? Dan kunt u gedurende de maanden dat de grassen volop bloeien (mei , juni en juli) op deze pagina een meerdaags hooikoortsverwachting vinden. Deze verwachting toont op kaartjes van Nederland of de weersituatie van de huidige dag en de 5 volgende dagen gunstig, niet zo gunstig of ongunstig zal zijn voor mensen met een graspollenallergie.

Uitleg meerdaagse hooikoortsverwachting
Patiënten met een allergie voor graspollen kunnen de meerdaagse hooikoortsverwachting raadplegen. De verwachting toont de weerssituatie voor de huidige dag en de komende 5 dagen in verschillende delen van Nederland.

Voor de ontwikkeling van het model, dat ten grondslag ligt aan de hooikoortsverwachting, zijn gedurende twee zomers de dagelijkse klachten van een groep graspollenallergische patiënten verzameld (onderzoek gefinancierd door het Longfonds). Het resulterende model is gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift International Journal of Biometeorology.

De hooikoortsverwachting wordt 2 maal per dag (3.00u en 15.00u) berekend aan de hand van de pollentellingen van het LUMC en de weersverwachtingen van Meteoserver.nl voor 5 regio’s in Nederland.

Lees hier het volledige artikel en om de kaartjes met de verwachting van de komende dagen te bekijken.