Mondkapje op, mondkapje af: ziekenhuizen zitten niet op één lijn

Sinds corona schudden de artsen en verpleegkundigen in de negen Gelderse ziekenhuizen geen handen meer, zo is althans de richtlijn. Maar over het mondkapje denken de ziekenhuizen heel verschillend.

Alleen in het Radboudumc in Nijmegen is het mondkapje verplicht, met controles bij de ingang. Vanwege het toenemend aantal coronabesmettingen heeft het CWZ, ook in Nijmegen, de mondkapjesplicht sinds 1 juli weer ingevoerd. Nijmegen stond na de Vierdaagse en de feesten landelijk op nummer 1 wat coronabesmettingen betreft. Rijnstate in Arnhem adviseert bezoekers altijd al om een mondkapje op te zetten, maar van een verplichting is geen sprake.

In de andere zes ziekenhuizen is vrijblijvendheid troef en mogen bezoekers zonder mondkapje de patiëntenkamers op. Ook nu de besmettingscijfers oplopen, er een coronapiek is in Nijmegen en regio en ziekenhuizen vrezen voor een opleving van het coronavirus in de herfst.

Instructies op basis van momentopnamen
Ziekenhuizen laten weten dat ze de actuele situatie in de gaten houden en dat de huidige instructies momentopnamen zijn.

Lees hier het volledige artikel.