Pgb-meldactie Per Saldo loopt storm

De meldactie waarbij leden en niet-leden van Per Saldo – lidorganisatie van de NPCF – hun beklag kunnen doen over de pgb-stop, loopt storm. Dat blijkt uit een bericht van dagblad Trouw op woensdag 4 augustus.
 
Tot nu toe heeft de belangenorganisatie ruim 11.000 handtekeningen en 330 persoonlijke verhalen ontvangen. De pgb-stop werd door minister Klink van VWS ingezet per 1 juli nadat bekend werd dat het pgb-budget fors overschreden was. De stop duurt nog tot eind 2010.
 
Geen pgb
De boze en verdrietige mails komen uit het hele land, vertelt woordvoerder Frans van der Pas van Per Saldo in het dagblad. “Bijvoorbeeld een 48-jarige vrouw met het syndroom van Korsakov, die in een verzorgingshuis haar kamer deelt met iemand van 93 jaar. De vrouw is suïcidaal en wil daar weg. Haar man wil zijn baan opzeggen en thuis voor haar zorgen, maar daarvoor heeft hij steun van het pgb nodig. Dat krijgt hij nu niet.”
 
Particulier
Ook tachtig particuliere zorgaanbieders hebben zich gemeld bij Per Saldo. Volgens Van der Pas komen zij in de problemen omdat ze niet genoeg klanten hebben.
 
Klik hier om uw melding bij Per Saldo te doen

Bron: NPCF