Stijging aantal besmettingen coronavirus SARS-CoV-2 zet door

Het aantal besmettingen met het coronavirus SARSsevere acute respiratory syndrome-CoVcoronavirus-2 neemt voor de derde week op rij toe. Het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten op de verpleegafdeling bleef deze week gelijk. Op de ICintensive care steeg het aantal opgenomen patiënten met SARS-CoV-2 van 19 naar 26 nieuwe opnames (+37%) in de afgelopen week.

In heel Nederland nam afgelopen week het aantal positieve testen bij de GGDGemeentelijke Gezondheidsdienst toe (+70%) door heel Nederland en onder alle leeftijdsgroepen (figuur 1). Ook het aantal verpleeghuizen waar iemand positief test neemt toe. In het rioolwater is een stijging van het aantal virusdeeltjes te zien.

Daarnaast meldt een toenemend aandeel van de deelnemers van Infectieradar COVID-19 achtige klachten. Het aantal opgenomen patiënten met SARSsevere acute respiratory syndrome-CoVcoronavirus-2 in de ziekenhuizen bleef de afgelopen week stabiel. Het aantal opgenomen patiënten met SARS-CoV-2 op de ICintensive care steeg wel van 19 naar 26 nieuwe opnames in de afgelopen week (+37%). Het aantal nieuw opgenomen patiënten op de IC met COVID-19 is nog laag.

Lees hier het volledige artikel.