Zoutbeperkt eten helpt tegen schadelijke bijwerking kankergeneesmiddel

Een zoutbeperkt voedingspatroon kan voorkomen dat patiënten een te hoge bloeddruk krijgen van bepaalde antikankermiddelen. Dat blijkt uit onderzoek van het Erasmus MC Kanker Instituut.

Het gaat om antikankermiddelen met VEGF-remmers, waarvan hoge bloeddruk een bekende en veel voorkomende bijwerking is. De zoutarme voeding zorgde ervoor dat een deel van de patiënten geen bloeddrukverlagers hoefde te slikken. Anderen slikten aanzienlijk lagere doses.

Leefstijlinterventie
Onderzoekers dr. Leni van Doorn en dr. Jorie Versmissen publiceerden de studie onlangs in het British Journal of Cancer. De studie is uniek: er wordt zelden een studie gedaan waarin het effect van leefstijlinterventies op de cardiovasculaire bijwerkingen van kankertherapieën prospectief wordt onderzocht.

Lees hier het volledige artikel.
https://amazingerasmusmc.nl/hart-vaat/zoutbeperkt-eten-helpt-tegen-schadelijke-bijwerking-kankergeneesmiddel/