Specialisten willen in alle epd’s kunnen kijken

De Federatie Medisch Specialisten pleit bij de Tweede Kamer voor een leesbevoegdheid voor specialisten in epd’s van andere instellingen. De verruiming van de bevoegdheid vergroot de patiëntveiligheid, staat in een brief van de FMS.

De Kamer debatteert vandaag over gegevensuitwisseling in de zorg. Uit een vorige week gepubliceerde peiling van de federatie blijkt dat 93 procent voordelen ziet bij leesbevoegdheid in de epd’s van andere zorginstellingen.

Regelen
De FMS vraagt de Tweede Kamer de minister te verzoeken of het mogelijk is om op korte termijn de leesbevoegdheid te regelen. Parallel aan de opbouw van een duurzaam systeem via het Informatieberaad en de uitwerking van het komende wetsvoorstel van minister Bruins. Marcel Daniëls, voorzitter van de Federatie Medisch Specialisten: “Zonder de gevoeligheden rondom privacy van patiëntgegevens te niet te doen, denken wij dat als medisch specialisten leesbevoegdheid hebben in epd’s van andere zorginstellingen dit de patiëntveiligheid ten goede zal komen.”

Lees hier het volledige artikel.