Actieve vereniging zoekt jou!

Wist je dat twee miljoen Nederlanders een vorm van reuma hebben? Dat dit èèn op de negen mensen is? Dat de kans dat je iemand met reuma kent dus erg groot is? Wist je dat reuma geen ouderdomsziekte is? Dat er dus ook veel jonge mensen zijn met een vorm van reuma? En weet je dat er daarvoor een patiëntenvereniging bestaat? Dat mensen elkaar daar ontmoeten en ervaringen uitwisselen, en dat deze vereniging ook activiteiten organiseert voor jong en oud?

Zo’n 40-jaar geleden werd de Reuma Patiënten Vereniging  Arnhem opgericht. Dit is in 2019 uitgebreid gevierd. Het was een gezellige gelegenheid met zo’n 80 medefeestvierders. Aan reumapatiënten zie je niet altijd dat ze één van de ruim 100 reuma-aandoeningen onder de leden hebben. In het verzamelde gezelschap van het feest zàg je dat ook niet aan iedereen, maar wel viel op dat de gemiddelde leeftijd aan de hoge kant is. De realiteit is dat helaas ook jongere mensen met reuma te maken krijgen.

Als je nèt leert dealen met het feit dat je een chronische aandoening hebt, denk je er misschien niet zo gauw aan lid te worden van een patiëntenvereniging. Toch kan je als jongere reumapatiënt veel baat hebben bij een lidmaatschap. Zo vind je informatie in het verenigingsblad ’t Steuntje en zijn de ervaringen en verhalen van andere leden waardevol. Zelf heb je misschien ook kwaliteiten in huis waar de organisatie haar voordeel mee kan doen, zoals kennis en gebruik van digitale media.

Gelukkig draait het bij de Reuma Patiënten Vereniging Arnhem niet om reuma alleen. Ze organiseert allerlei activiteiten, zoals Tai Chi, tekenen & schilderen, zwemmen en diverse beweeggroepen. Je kan op elke derde donderdagmiddag van de maand aanschuiven voor koffie of thee, een praatje of een activiteit. Groot voordeel van bijeenkomsten is, dat er niets moet, ieder op zijn eigen niveau kan werken en dat er vooral begrip bestaat voor jouw reuma-beleving. Heb je vragen over reuma of suggesties voor activiteiten die aansluiten op jouw situatie en behoeften? Laat het ons weten!

Ook zijn we voor de vereniging op zoek naar uitbreiding van het bestuur. Lijkt het je leuk om dit aan te vullen, neem dan contact met ons op (als je ervaring met bestuursactiviteiten hebt, maar je hebt zelf geen reuma en draagt ons wel een warm hart toe, dan ben je ook van harte welkom!).

Graag nodigen we jou uit om eens een kijkje te nemen op onze website www.reuma-arnhem.nl of via facebook.com/RPVArnhem. Voor vragen over het lidmaatschap: ledenadm@reuma-arnhem.nl

We organiseren graag nieuwe workshops: met meer nieuwe mensen weten we elkaar wellicht te inspireren en krijgt jong en oud een gezonde kijk op het hebben van en omgaan met reuma in 2021 en verder… Gaan we jou terug zien bij één van onze activiteiten?