Van 12 tot en met 15 november is de vijfde Week van de Werkstress

Dit jaar staat de week van de werkstress helemaal in het teken van preventie en werkplezier. Volgens onderzoek van TNO kan voldoende werkplezier voorkomen dat gezonde werkdruk omslaat in ongezonde werkstress.Tijdens de Week van de Werkstress zetten daarom honderden bedrijven in heel Nederland werkplezier centraal.

Werkplezier verhogen
De een haalt werkplezier uit de samenwerking met collega’s, de ander vindt autonomie bij de aanpak van het werk of waardering belangrijk. In opdracht van OVAL, de brancheorganisatie voor duurzame inzetbaarheid waarvan ArboNed ook lid is, is een onderzoek uitgevoerd onder een representatieve groep werkgevers en werknemers naar oplossingen die zij als het meest succesvol zien om werkplezier te verhogen.

Werkplezier top 10
Uit het onderzoek zijn de negen beste tips voortgekomen om het werkplezier te vergroten en werkstress te voorkomen. Er is heel bewust een plek in de opengehouden in de top 10, want plezier in het werk is heel persoonlijk. Werkend Nederland gaat samen op zoek naar de tiende tip. Iedereen kan zijn eigen favoriete tip voor meer werkplezier insturen via info@werkpleziertop10.nl.

Lees hier het volledige artikel.