Zelfmanagement diabetes in quarantaine

Het managen van je diabetes is elke dag een uitdaging. Maar nu de wereld om ons heen door het coronavirus er heel anders uitziet, is zelfmanagement een extra uitdaging. De reguliere zorg is veelal uitgesteld. De adviezen van elkaar en aan elkaar hebben we nu echt nodig. Onze ervaringsdeskundigen delen graag hun tips met je!

Hoe hoger je weerstand, hoe beter je bestand bent tegen ziekten. Het stabiel houden van je bloedglucosewaardes is hierbij heel belangrijk; deze hebben enorm veel invloed op je weerstand! Om je bloedglucosewaarden in balans te houden, zijn zaken als regelmaat, goede nachtrust, ontspanning, gezond eten en medicatie belangrijk. Maar nu alles rond de thuisquarantaine zo anders is dan anders, wordt je aardig op de proef gesteld. Een extra uitdaging dus voor het managen van je diabetes.
Slaap

Je bloedsuikers blijven stabieler bij een gezond ritme van dag en nacht. Slaap daarom niet meer dan je normaal doet. Houd een slaapritme aan. Dat mag best een uurtje verschoven worden nu je misschien thuis werkt en minder reistijd hebt, maar slaap niet meer dan 9 uur. En ga op dezelfde tijden naar bed.

Lees hier het volledige artikel.