Alternatief zorgplan minister Schippers zorgt voor weinig verandering

Het is tegenwoordig niet meer mogelijk om bij elk ziekenhuis een volledige vergoeding van de zorgverzekeraar te krijgen. Ziekenhuizen met een bepaalde specialisatie hebben een contract bij een zorgverzekeraar. Op deze manier wordt de kwaliteit van de zorg bevorderd en zijn er minder complicaties en sterfte. Minister Schippers was van plan deze vergoeding nog verder in te perken. Als deze plannen waren goedgekeurd, dan zou dat betekenen dat zorgverzekeraars niets meer zouden vergoeden als het gaat om zorg van een niet-gecontracteerde zorgverlener.

Nieuwe polis
Minister Schippers wilde de vrije artsenkeuze inperken, omdat het volgens haar 1 miljard euro op zou leveren. Wanneer zorgverzekeraars geen vergoeding meer hoeven te betalen voor de zorg bij niet-gecontracteerde zorgverleners, dan geeft dat hun de mogelijkheid om strikter op prijs en kwaliteit in te kopen.

Drie polissen
In 2016 blijven het drie polissen waaruit men kan kiezen als basisverzekering. De nieuwe polis waar Schippers voor heeft gepleit komt er aankomend jaar niet.

Lees hier het volledige artikel.