Gelijke basisverzekering voor iedereen: Bijna één op de drie mogelijke zorgoverstappers denkt van niet

Gelijke basisverzekering voor iedereen: Bijna één op de drie mogelijke zorgoverstappers denkt van niet
Nederlandse consumenten lijken niet goed op de hoogte over de inhoud van de basisverzekering. Zo weet 32 procent van de bezoekers van de vergelijkingswebsite overstappen.nl niet dat de inhoud van de basisverzekering voor iedere verzekerde gelijk is.

In de komende maanden vergelijken veel consumenten hun zorgverzekering. Onvoldoende kennis kan dan de keuze voor de juiste zorgverzekering in de weg staan. Dit zorgt voor een onnodig hoge jaarlijkse zorgpremie.
Financiële consequentie
Ieder jaar kunnen Nederlanders opnieuw een zorgverzekering afsluiten. Om een weloverwogen keuze te maken is het belangrijk dat consumenten weten dat zij altijd verzekerd zijn voor dezelfde noodzakelijke medische zorg, ongeacht de gekozen basisverzekering. Niet iedereen weet dit en deze verwarring lijkt te ontstaan door grote premieverschillen tussen basisverzekeringen. De consequentie van het gebrek aan kennis kan financiële gevolgen hebben als consumenten daardoor kiezen voor een onnodig dure zorgverzekering.
Joris Evendik, CEO Overstappen.nl: “Wij zien het als onze taak consumenten goed te informeren over zorgverzekeringen, nog meer nu de zorgpremies flink zijn verhoogd. Het gebrek aan kennis en onduidelijkheid bij een deel van de consumenten heeft te maken met voorlichting en de wirwar van verschillende prijzen. Consumenten zien vaak door de bomen het bos niet meer en maken dan verkeerde keuzes gebaseerd op onjuiste aannames. Dit terwijl je als zorgoverstapper juist de voordelen wilt hebben van een goedkope zorgverzekering zonder in te leveren op gewenste of nodige zorg.”
Lees hier het volledige artikel.