Besparen op je zorgverzekering

11 tips om te besparen op je zorgverzekering.
De zorgpremie gaat in 2020 met ongeveer drie euro per maand omhoog. Maar dat wil niet zeggen dat je ook perse duurder uit hoeft te zijn. Met *onze (*Vergelijkingssite geld.nl) 11 tips betaal je nooit meer onnodig te veel voor je zorgverzekering.

Tip 1. Je eigen risico verhogen
Verlaag je zorgpremie door je eigen risico te verhogen. Het standaard eigen risico is 385 euro, maar je kan deze veranderen naar maximaal 885 euro. Dit is een optie wanneer je verwacht niet veel zorgkosten te maken. Maar let op! Krijg je onverwachts wél te maken met zorgkosten, realiseer je dan dat je deze zelf moet betalen tot aan het gekozen eigen risico bedrag.

Tip 2. Ga alleen voor de basisverzekering
Nog een optie om te besparen: alleen een basisverzekering nemen. Heb je geen extra zorg nodig, zoals alternatieve zorg of speciale medicijnen, dan heb je ook geen aanvullende verzekering nodig. En dat houdt je zorgpremie laag. Het is natuurlijk wel verstandiger een aanvullende zorgverzekering af te sluiten wanneer je regelmatig gebruik maakt van de betreffende zorg.

Kijk ook of je een tandartsverzekering nodig hebt. Twee keer per jaar een bezoekje brengen aan de tandarts is namelijk goedkoper dan een tandartsverzekering. Je haalt het bedrag er dus vaak niet uit. Een tandartsverzekering is wél verstandig wanneer je vaker, grotere problemen hebt met je gebit.

Lees hier het volledige artikel.
Noot redactie: het kiezen van uw zorgverzekering is altijd een persoonlijke keuze gebaseerd op uw eigen omstandigheden. Het zijn algemene tips die gegeven worden en voordat men besluit tot keuzes in de zorgverzekering is het een goede zaak deze tips zorgvuldig te lezen.