Eindejaarsdrukte bij tandartsen, opticiens en apothekers

Als je dit jaar nog naar de tandarts, opticien of audicien wilt, dan moet je snel in actie komen. Traditiegetrouw is het druk aan het eind van het jaar. De reden? Nog even het maximale uit je zorgverzekering halen.

“We zien inderdaad een eindejaarseffect”, laat een woordvoerder van opti- en audicien Hans Anders weten. “Mensen denken: ik heb nog ongebruikt tegoed in mijn aanvullende verzekering. Dat ga ik opmaken voor het begin van het nieuwe jaar.” Tot onhoudbare drukte leidt dat overigens niet: “Dat is in de sector al jarenlang zo, daar stelt elke brillen- en audiozaak zich op in”, aldus de woordvoerder.

Audiciens en opticiens zijn niet de enigen die te maken hebben met een piek aan het eind van het jaar. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld apothekers. Medicijnen vallen onder het eigen risico. Heb je je eigen risico al opgebruikt en weet je niet zeker of dat volgend jaar het geval gaat zijn? Dan kan het lonen om nog snel pillen en zalfjes bij te halen zodat je zeker weet dat de kosten direct vergoed worden door je zorgverzekeraar.

Lees hier het volledige artikel.