FAO: risicogroepen gebaat bij dierlijke producten

Vlees, zuivel en eieren leveren belangrijke voedingsstoffen, die volgens de Food and Agriculture Organization of the United Nations (FAO) niet altijd voldoende verkregen kunnen worden uit plantaardige bronnen. Dit is vooral van belang voor kwetsbare groepen als zwangere en lacterende vrouwen, kinderen, jongeren en ouderen.

Dit schrijft de FAO in een omvangrijk rapport.

Voordelen voor de gezondheid
Het rapport “Contribution of terrestrial animal source food to healthy diets for improved nutrition and health outcomes” telt bijna 300 pagina’s en is de gebaseerd op meer dan 500 wetenschappelijke artikelen en 250 beleidsdocumenten.

Voordelen voor de gezondheid van vlees, eieren en melk volgens het rapport: ze leveren hoogwaardige eiwitten, een aantal essentiële vetzuren, ijzer, calcium, zink, selenium en vitamine B12. Deze voedingsstoffen zijn niet of minder goed beschikbaar uit plantaardige voedingsbronnen. Dierlijke producten leveren ook choline en bioactieve stoffen als carnitine, creatine en taurine, die mogelijk een rol spelen bij het immuunsysteem en cognitieve functies.

Lees hier het volledige artikel.