Goedkope ‘butt lift’ in Turkije, maar als het misgaat moet Nederlandse arts het oplossen: ‘Dramatisch’

Reumapatientenvereniging Arnhem eo,, RPVA, Reumapatientenvereniging, Reuma, Immuunziekten, gewrichtsaandoening, pijnlijke gewrichten,

Infecties, afstervende huid of grote littekens: plastisch chirurgen zien regelmatig patiënten die complicaties overhouden aan een cosmetische ingreep in het buitenland. Velen daarvan zijn eerder in Nederland geweigerd voor een operatie. Als het dan toch misgaat, moeten Nederlandse artsen wél de problemen oplossen. ,,Voor de extra kosten draaien ze zelf niet op.”

,,Ik zie het in mijn eigen praktijk, dat het de afgelopen jaren nog steeds gestaag toeneemt”, zegt Ali Pirayesh over het aantal patiënten dat met complicaties terugkeert uit het buitenland. Pirayesh is plastisch, reconstructief en esthetisch chirurg, eigenaar van de Amsterdam Plastic Surgery Clinic en voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Esthetische Plastische Chirurgie.

,,Helaas voor Nederlandse artsen komt de nazorg van ingrepen in het buitenland op hun bordje. Maar als arts behandel je ook die patiënten zo goed mogelijk, zonder met het vingertje te wijzen.”

Lees hier het volledige artikel.