Kennis over zuivel en plantaardige vervangers schiet tekort

Bijna iedereen in Nederland eet en drinkt zuivel, maar vaak weet men niet waarom zuivel gezond is. Ook denken veel mensen dat de voedingswaarde van alle plantaardige zuivelvervangers hetzelfde is.

Dat blijkt uit onderzoek onder 1.500 Nederlanders vanaf 16 jaar in opdracht van de Nederlandse Zuivel Organisatie.

Margarine, halvarine en eieren
Uit het onderzoek blijkt dat meer dan 93 procent weet dat yoghurt, karnemelk, koemelk, kwark en kaas zuivelproducten zijn. Maar meer dan de helft van de deelnemers denkt dat ook margarine en halvarine zuivelproducten zijn. Eieren worden door ruim 1 op de 3 onder zuivelproducten geschaard.

Veel mensen weten wel dat zuivel een groot deel van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid aan calcium levert. Maar de meesten weten niet wat voedingsstoffen zoals eiwitten, calcium, vitamine B2 en B12 voor je lichaam doen. Zo weet minder dan 40 procent dat vitamine B12 bijdraagt aan een goede werking van het zenuwstelsel en ruim 60 procent weet dat de spieren eiwitten nodig hebben.

Lees hier het volledige artikel.