Kookcursus gezond voor lichaam een geest

Nieuw onderzoek wijst uit dat een kookcursus niet alleen goed is voor het zelfvertrouwen in de keuken. Het is ook goed voor de mentale gezondheid. Verder neemt het vermogen toe om eetgewoonten te veranderen en barrières voor gezond eetgedrag te overwinnen.   

Kookvaardigheden 
Het onderzoek is uitgevoerd in Australië, waar in de afgelopen decennia veranderingen in het eetpatroon van consumenten worden waargenomen. Door toenemende druk in werk en privé is er een grotere vraag naar gemakseten en fastfood ontstaan, en is de consumptie van verse, huisgemaakte, gezonde maaltijden afgenomen. Kennis over voeding en koken heeft invloed op de voedselkeuze van consumenten. Daarom beoordeelden onderzoekers van de Edith Cowan University (ECU) in Joondalup, Australië de invloed van een cursus “gezond koken” op onder meer het zelfvertrouwen dat de cursisten hebben in de eigen kookvaardigheden.   

Onderzoeksgroepen 
De onderzoekers volgden 657 volwassen deelnemers tijdens een kookcursus die op verschillende locaties in West-Australië gegeven werd. De kookcursus bestond uit wekelijkse sessies van 90 minuten gedurende 7 weken. De controlegroep waren deelnemers die op de wachtlijst van het programma stonden.     

Lees hier het volledige artikel.