Millennial slaapt pas in de stoel van de psycholoog

Bijna twee derde van de millennials heeft weleens op de bank van een psycholoog of coach gelegen. Een burn-out of overspannenheid door de dagelijkse stress die zij ervaren om te presteren, is hiervoor de voornaamste reden. „Bij de psycholoog val ik tenminste in slaap.”

Sociale druk
Nog meer jongeren (75 procent) denken erover om naar een psycholoog te gaan, blijkt uit onderzoek van Metro onder bijna 2000 jongeren tussen de 18 en 34 jaar. Ze leggen de lat voor zichzelf te hoog of de omgeving doet dat voor hen. Ze zijn nooit tevreden met zichzelf, vinden het scheiden van werk en privé lastig en ervaren veel keuze- en prestatiestress in een wereld waarin steeds meer keuzes en prestaties worden verlangd.

En vergeet de sociale druk van social media niet. Pas in de stoel van de psycholoog lijken ze ietwat tot rust te kunnen komen. Deze stoelen worden echter steeds schaarser door de massale instroom van jongeren, zegt Jan Derksen, hoogleraar klinische psychologie en psychotherapie aan de Radboud Universiteit en Vrije Universiteit Brussel. Hij schrikt niet van het hoge aantal millennials dat zich geestelijk niet gezond voelt. „Dat voorspel ik al jaren”, zegt Derksen.

Lees hier het volledige artikel.