Nederlanders willen hoger salaris voor de zorg, maar wie betaalt het?

Zorgverleners vroegen voor de corona-uitbraak al om een beter salaris en die roep is de afgelopen maanden alleen maar luider geworden. Maar hoe denkt de rest van het land over een hogere beloning? We vroegen het donderdag aan het Wat vindt Nederland-panel.

Woensdag kwam de Tweede Kamer vervroegd terug van zomerreces voor een debat over de nieuwe opmars van het coronavirus in Nederland. Op de agenda stond ook een motie die was ingediend door de PVV en ervoor moest zorgen dat alle zorgverleners een hoger loon krijgen.

Al de vierde poging
De hoofdelijke stemming ging echter op het laatste moment niet door omdat er niet genoeg Kamerleden aanwezig bleken te zijn. Tot grote ergernis van oppositiepartijen: onder andere motie-indiener Geert Wilders en GroenLinks-fractieleider Jesse Klaver van GroenLinks trokken fel van leer en zeiden dat de coalitie “bewust was weggelopen”.

Het was al de vierde keer dat de oppositie probeerde het kabinet te dwingen de salarissen van zorgmedewerkers te verhogen, maar de regeringspartijen willen er keer op keer niet aan. Maar hoe staan Nederlanders in de discussie?

‘Ze verdienen het dubbele’
Uit onderzoek van Wat vindt Nederland, waar ruim 3.500 mensen aan meededen, blijkt dat een overgrote meerderheid van de mensen het voorstel van de oppositie steunt. Vier op de vijf ondervraagden vindt dat alle zorgverleners een structurele loonsverhoging moeten krijgen.

Lees hier het volledige artikel.