Partijen in de wijkverpleging verbeteren regionale samenwerking met Serious Game

Als iemand wijkverpleging nodig is het belangrijk dat de persoon de zorg krijgt die bij hem of haar past en dat het bij de situatie past. Dus de juiste zorg op de juiste plek. Het is daarbij van groot belang dat aanbieders van wijkverpleging, ziekenhuizen, huisartsen, zorgverzekeraars en gemeenten goed met elkaar samenwerken in hun regio omdat bij een zorgvraag meestal meerdere partijen betrokken zijn.

In sommige regio’s komt de samenwerking goed van de grond, soms kan dat nog beter. Om die samenwerking te bevorderen is er nu een simulatiespel ofwel Serious Game beschikbaar waarmee partijen kunnen ervaren welke uitdagingen er zijn en hoe je die gezamenlijk kan overbruggen.

De Serious Game laat partijen op basis van een herkenbare situatie ervaren wat er gebeurt in de samenwerking in de regio. Het doel is om de verschillende partijen dichter bij elkaar te brengen en over en weer meer begrip voor elkaar te krijgen. Dit gebeurt door vanuit een ander perspectief met elkaar in gesprek te gaan, door in de huid van een ander te kruipen.

Lees hier het volledige artikel.