‘Regelmatig chocolade eten verkleint kans op hartritmestoornis’

Door het eten van chocolade kan de kans op boezemfibrilleren verkleind worden, blijkt uit een grootschalige studie. Wetenschappers hebben van meer dan 55.000 Deense mannen en vrouwen in de leeftijd van vijftig tot 64 gegevens over hun dieet en gezondheid vastgelegd over een periode van veertien jaar.

Dit gebeurde middels een uitgebreide enquête, waarin de deelnemers onder meer moesten aangeven hoe vaak en hoe veel chocolade zij consumeerden.
Na de ruim dertien jaar hadden 3.346 van de mannen en vrouwen last van boezemfibrilleren. Opvallend was dat een groot deel van deze mensen gemiddeld minder chocolade consumeerden dan mensen die hier geen last van hadden.

De onderzoekers constateerden dat mensen die vaker chocolade aten, hun kans op de hartritmestoornis met 10 procent zagen verminderen. Dit geldt voor een chocoladeconsumptie van 30 tot 90 gram per maand. Een reep chocolade weegt ongeveer 100 gram.
De kans nam toe als de mensen nog meer chocolade aten: mensen die elke week 30 gram nuttigen, zagen hun kans op de stoornis met 17 procent verminderen. Bij 60 tot 180 gram slonk de kans zelfs met 20 procent.

Lees hier het volledige artikel.