Rijnstate pakt voedselverspilling aan

*Onze (*alliantie voeding) kernpartner Rijnstate werkt actief aan het gezonder maken van het voedingsaanbod voor patiënten, medewerkers en bezoekers. Het ziekenhuis wil nu ook voedselverspilling aanpakken en heeft zich daarom aangesloten bij het programma Gelderland van Morgen, dat haar daarbij gaat begeleiden.

Leonie Aarts, hoofd Eten en Drinken: ‘We vinden het belangrijk om onze patiënten en medewerkers iets mee te geven over gezond en lekker eten, dat doen we al op diverse manieren. Voedselverspilling bleef daarbij onderbelicht, maar hoort er volgens ons ook bij en sluit er goed bij aan. En we willen het goede voorbeeld geven.’ Gelderland van Morgen helpt Rijnstate bij het verminderen van voedselverspilling door inzicht en tips voor verbetering te geven. Daarmee breidt Rijnstate haar aandacht voor goede en duurzame voeding verder uit.

Voedselverspilling en plantaardig eiwit
Provincie Gelderland wil in 2050 klimaatneutraal zijn en ondersteunt daarom ondernemers in de horeca, zorg, catering en retail met het programma Gelderland van Morgen. Het programma wordt uitgevoerd door Greendish en meer dan 30 partners. Binnen het programma gaan ondernemers gedurende één of twee jaar aan de slag met de transitie naar het aanbieden van voedsel met meer plantaardige eiwitten en het verminderen van voedselverspilling.

Lees hier het volledige artikel.