Specifieke zorg bij niet-aangeboren hersenletsel (NAH)

Op Zorg voor Beter is nu ook informatie te vinden over de zorg en begeleiding van mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH), bijvoorbeeld een hersenbloeding. Er zijn overeenkomsten met de zorg voor mensen met dementie maar ook verschillen. Voorheen was deze informatie te vinden op het Kennisplein NAH.

Nog steeds wordt niet-aangeboren hersenletsel niet altijd herkend door zorgverleners. Het signaleren van NAH is complex door de diversiteit van de gevolgen en vanwege het feit dat deze zich vaak pas na verloop van tijd manifesteren. Om goede ondersteuning te bieden aan mensen met NAH is kennis over oorzaken en gevolgen een voorwaarde.

Voor de ouderenzorg
Naarmate je ouder wordt, is de kans op het oplopen van niet-aangeboren hersenletsel groter. Door bijvoorbeeld een beroerte, valincidenten en na een reanimatie. Dit kan grote gevolgen hebben voor het cognitief functioneren. Daarnaast woont er binnen de verpleeghuizen een groep mensen met NAH die jonger is dan 65 jaar. Er zijn overeenkomsten met dementie, maar ook veel verschillen.

Lees hier het volledige artikel.