Tien dingen die je nog niet wist over goede voornemens

Goede voornemens voor het nieuwe jaar? Misschien kun je ze maar beter nog even uitstellen. Want januari blijkt de slechtste maand als je ze wilt volhouden.

Nog negen dingen die je nog niet wist over goede voornemens.

  1. Goede voornemens bestaan al eeuwen
    Goede voornemens voor het nieuwe jaar zijn al een eeuwenoud gebruik. De Babyloniërs deden vierduizend jaar geleden al beloften aan hun goden aan het begin van het jaar om geleende objecten terug te brengen en hun schulden af te betalen.
  2. Je minder druk maken is het populairste goede voornemen
    80 procent van de Nederlanders had in 2018 goede voornemens voor 2019, zo blijkt uit onderzoek van PanelWizard voor ING. De populairste voornemens? Je minder druk maken (27 procent), meer sporten en bewegen (26 procent) en afvallen (24 procent). Opvallende stijger in het onderzoek: milieuvriendelijker gaan leven (12 procent, een jaar eerder was dat nog 7 procent).
  3. 81 procent denkt de goede voornemens vol te houden
    Uit eerder onderzoek van ING, uit 2014, blijkt dat van de Nederlanders met goede voornemens 81 procent denkt de belangrijkste doelen zeker of waarschijnlijk wel vol te gaan houden. Best veel, als je bedenkt dat het, het jaar ervoor maar één op de vier Nederlanders lukte hun goede voornemen het hele jaar vol te houden. Sterker nog: een groot deel was zelfs vergeten dat ze überhaupt een goed voornemen hadden. In 2013 zei 81 procent een goed voornemen voor 2014 te hebben. Eind 2014 zei nog maar 48 procent een goed voornemen gehad te hebben voor het voorafgaande jaar.

Lees hier het volledige artikel.