Waarom word je niet getest op het Coronavirus?

Heel veel mensen die denken dat ze het Coronavirus hebben, worden daar niet meer op getest. Terwijl zij en hun omgeving dat toch echt wel willen weten. Maar hoe komt dat dan? Dit komt omdat het testbeleid van het RIVM veranderd is. Schaarste aan middelen, personeel en laboratoria is eigenlijk de reden dat mensen niet meer allemaal meer worden getest.

Alleen kwetsbare personen en zorgpersoneel worden nog getest
Er wordt nu alleen nog getest bij kwetsbare personen. Ook mensen die in de zorg werken, worden bij ernstige symptomen wel getest. Mensen die dus niet oud of ziek zijn of die met ernstige klachten in het ziekenhuis worden opgenomen, worden niet getest op het virus. Zelfs mensen die uit een gebied komen waar de ziekte al wijdverspreid is of die contact hebben gehad met een patiënt met het COVID-19 virus worden niet getest. Zij moeten als ze klachten hebben thuisblijven en uitzieken. De GGD kan dus niet langer bevestigen wie er wel of wie er niet het coronavirus heeft.

Hoe wordt op COVID-19 getest?
Bij de Coronatest op de aanwezigheid van het COVID-19 virus wordt een soort stok diep in neus of keel gestoken. Dat is volgens mensen die het ondergaan hebben niet heel fijn, maar het is natuurlijk ook zo voorbij. De monstertest wordt daarna opgestuurd naar het laboratorium.

Lees hier het volledige artikel.