Zo komt het dat je ook op latere leeftijd een voedselallergie kan ontwikkelen

In Nederland hebben ongeveer een half miljoen mensen last van voedselallergie. Hoe komt het dat we allergisch op voeding reageren? En kunnen we daar zélf iets aan doen? Professor-longarts Bart Lambrecht van het Universitair Ziekenhuis Gent vertelt hoe voedselallergie ontstaat en wat hiertegen kan helpen. ,,In extreme gevallen zakt de bloeddruk en stopt de ademhaling volledig.’’

Pinda’s zijn een veel voorkomende allergie, net zoals koemelk, soja, eieren, groenten en fruit zoals appels en perziken. ,,Ook schaaldieren zoals garnalen, oesters en langoustines zijn vaak de boosdoener die ernstige reacties uitlokt’’, legt Lambrecht uit.

,,De allergische reactie komt in de meeste gevallen al na enkele minuten na de opname van het voedsel voor, soms merk je het pas enkele uren later. Het is overigens ook niet slecht om even te wijzen op andere soorten allergieën zoals pollen- of huisstofmijt- en kattenallergie.’’

Lees hier het volledige artikel.