Voorkom voedselvergiftiging: veilig eten en drinken op vakantie

Struinen  over de markt en de lokale producten proeven is een van de leuke dingen van vakantie in het buitenland. Soms pakt dat goed uit maar soms maakt die culinaire enthousiasme ook wel een plaats voor spijt. Helemaal als je rennend naar de wc moet. Wil je toch blijven proeven van de wereldkeuken zonder kans op voedselvergiftiging? Lees verder voor een aantal tips.

Voedselvergiftiging
Research
Ontdekken wat een ander land op culinair gebied te bieden heeft is altijd leuk. In Griekenland wil je natuurlijk proeven van de Mousaka of Stifado, Fajitas eten in Mexico en Pad Thai in Thailand. Doe dan eerst een beetje research. Op reisblogs vind je vaak goede adresjes waar je veilig en goed kunt eten. Ook kun je in je hotel of hostel vragen waar je goed kunt eten.

Eet wanneer locals eten
In Nederland eten veel mensen om 18:00 uur. In andere landen is dat niet zo. Zo zal een Spanjaard in een niet al te toeristisch dorp je raar aankijken als je om 18:00 uur aan tafel schuift. Daar beginnen ze namelijk vaak na negenen aan hun avondmaal. En zo heeft ieder land zijn eigen gewoontes. Wandel  eens op een avond langs de restaurantjes. Dan kun je zien waar de locals eten en wat ze eten.  Ook ben je zo zekerder dat je vers voedsel krijgt voorgeschoteld, en niet een restje van de lunch of zelfs de vorige avond dat eventjes wordt opgewarmd.

Wachtrijen 
De beste manier om de juiste adresjes te vinden is gewoon door de bevolking te vragen. Lukt dat niet vanwege de taalbarrière niet, dan kun je altijd kijken naar eventuele wachtrijen of volle terrassen of restaurantjes. Dat klinkt naar, maar het is wel een teken dat het een drukbezocht restaurant en dus zal het eten wel goed zijn. En je hebt vakantie toch? Liever even in de rij wachten voor een restaurant dan met diarree in een rij voor het toilet toch?

Lees hier het volledige artikel.