Wees voorzichtig met droogschampoo, haaruitval ligt op de loer

Pas op met droogshampoo: ‘Ik had opeens een kale plek op mijn hoofd’
Het is ideaal als je geen tijd hebt om je haar te wassen, maar droogshampoo blijkt volgens nieuw onderzoek helemaal niet zo goed te zijn. Je kunt er jeuk van krijgen en zelfs haaruitval. “Ik moet nu met een kale plek leven”, vertelt Nicole.

Droogshampoo is voor vooral vrouwen een gewild product om het haar fris te houden. Op de camping, tijdens een festival of gewoon thuis. Cijfers van het aantal mensen dat het gebruikt zijn er niet, maar de populariteit groeit.
Maar dat kan weleens gaan veranderen, nu Britse en Amerikaanse onderzoekers waarschuwen voor het product.
Wat is het?
Droogshampoo is een poeder die in een bus zit. Vergelijkbaar met haarlak. Even spuiten en je vette haar ziet er weer fris uit. Je kunt de shampoo bij de kapper of drogist kopen voor een paar euro.
Hoe handig het ook is, onderzoekers waarschuwen nu voor het product. Dermatoloog Menno Gaastra kent die gevaren. “Droogshampoo pakt als het ware het vet in. En dat droogt de hoofdhuid uit. Een droge huid geeft irritatie. Veel stevige ontvettende shampoo geeft ook een rode en geïrriteerde huid. En in het ergste geval kan irritatie zorgen voor haaruitval.”
Twee soorten
De Engelse Nicole Baxter kreeg naar eigen zeggen kale plekken door het gebruik van droogshampoo. Ze zette het verhaal op Facebook; haar post werd ruim 31.000 keer gedeeld.
“Door het gebruik van droogshampoo heb ik midden op mijn hoofd een kale plek. En die gaat nooit meer weg. Ook heb ik roos gekregen. Pas aub op voor het gebruik. Het maakt je haar kapot.”
Lees hier het volledige artikel.