Twentse huidexperts maken statement tegen huidkanker

‘Bescherm jezelf tegen gevaarlijke zonnestralen, smeer je in’
Wat vorig jaar op kleine schaal begon, is dit jaar uitgegroeid tot een Twentebreed initiatief. Bij dertig ondernemers, verspreid over heel Twente staan ‘insmeerbars’ met zonnebrandcrème. Klaar om gebruikt te worden. „Elke keer dat je huid verbrandt breng je schade toe aan je huidcellen.”

Huidkanker is volgens het Integraal Kankercentrum Nederland de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Afgelopen jaar werden 23.300 Nederlanders met de diagnose geconfronteerd. Overmatige blootstelling aan uv–straling van de zon en/of zonnebank wordt daarbij genoemd als belangrijkste oorzaak. Smeren met zonnebrandcrème op huid die de zon ‘ziet’ is een erkend middel om de nare aandoening te voorkomen, maar we smeren niet genoeg met z’n allen.

„Mensen moeten zich veel bewuster worden van de gevaren van zonnestralen op de huid en de eventuele kans op huidkanker”, zegt Anouschka Roerink. De onderneemster achter van huidinstituut ’t Achterhof in Enschede, en ook de vrouw achter de in Twente verspreide ‘insmeerbars’.

Lees hier het volledige artikel.