‘Nederlander eet aardig bewust’

Meer dan de helft van de Nederlanders eet, naar eigen zeggen, met veel aandacht. Het merendeel van de mensen eet het avondeten aan tafel, neemt de tijd voor deze veelal zelfbereide maaltijd en ziet dit als een gezelschapsmoment.

Dat concludeert het Voedingscentrum na een onderzoek onder 1.011 mensen.

Meer aandacht voor diner dan voor ontbijt en lunch
De avondmaaltijd noemen mensen als het meest bewuste eetmoment. Tijdens het ontbijt is er minder aandacht voor het eten: 19 procent ontbijt voor de tv, 14 procent leest dan en 12 procent checkt social media.

Een gemiddeld ontbijt duurt zo’n 15 minuten. Tijdens de lunch is er iets meer bewuste aandacht voor de maaltijd en praat 41 procent van de mensen met hun gezelschap. Toch kijkt 12 procent tv en checkt 9 procent social media tijdens de lunch. Een gemiddelde lunch duurt 21 minuten. Een avondmaaltijd duurt zo’n 29 minuten waarin 52 procent van de mensen vooral praat met de anderen aan tafel. Een kwart van de mensen eet voor de tv. Het avondeten wordt gemiddeld 5,5 keer per week zelf gemaakt. Bijna de helft van de Nederlanders eet minimaal eens per week een kant- en klaar maaltijd.

Lees hier het volledige artikel.