Pleister geeft vroege waarschuwing beroertes en hartaanvallen

Een verstoorde bloeddoorstroming is een belangrijke indicatie voor een aanstaande beroerte of hartaanval. Een bloedstroom onderzoek is echter tijdrovend en arbeidsintensief. Daarom wordt deze levensreddende test alleen uitgevoerd als er tekenen van cardiovasculaire problemen zijn. Met een simpele pleister wordt het straks een stuk eenvoudiger.

Ingenieurs van de Universiteit van Californië hebben een ultrasone patch ontwikkeld die op de huid kan worden gedragen. Deze pleister controleert de bloedstroom door de aderen diep in het lichaam. Weten hoe snel en hoeveel bloed er door de vaten stroomt, helpt artsen om sneller hart- en vaatziekten op te sporen, waaronder blokkades in de slagaders die kunnen leiden tot beroertes of hartaanvallen.

Realtime
Deze nieuwe ultrasone patch kan de bloedstroom, bloeddruk en hartfunctie continu in realtime volgen. Deze pleister kan op de nek of borst worden gedragen. Het bijzondere aan deze uitvinding is, dat cardiovasculaire signalen tot 14 centimeter diep in het lichaam kunnen worden gemeten. En dat met hoge nauwkeurigheid.

Lees hier het volledige artikel.